Vad ingår inte i flyttstädning?

När det är dags att flytta är det mycket att tänka på, och en av de viktiga aspekterna är flyttstädningen. Flyttstädning är en grundlig rengöring av bostaden för att förbereda den för nästa invånare. Även om flyttstädning är omfattande, finns det saker som traditionellt inte ingår. Att förstå dessa gränser kan hjälpa dig att planera mer effektivt och undvika oväntade kostnader. Här är några vanliga saker som inte ingår i en standard flyttstädning:

Reparationer och underhåll

Flyttstädning omfattar inte reparation av skador som hål i väggarna, trasiga fönster eller skadade golvplattor. Dessa problem anses vara en del av hemmets underhåll snarare än städning. Om sådana skador finns, bör de hanteras separat genom att anlita hantverkare eller genom att diskutera med fastighetsägaren om ansvarsfördelning.

Avancerad fläckborttagning

Även om grundläggande fläckborttagning ingår i flyttstädningen, kan vissa svåra fläckar kräva specialbehandling som inte ingår i standardpaketet. Detta kan inkludera fläckar från bläck, vin, eller husdjur. I sådana fall kan en specialist behöva anlitas för att behandla dessa fläckar korrekt.

Utvändig städning

Standard flyttstädning omfattar vanligtvis inte utomhusområden som trädgårdar, balkonger, eller garage. Dessa områden kräver ofta separat uppmärksamhet och behandling. Kontrollera med ditt städföretag om dessa tjänster kan läggas till som extra tjänster.

Bortforsling av skräp och grovsopor

Medan flyttstädning innebär att rensa ut kvarlämnade saker och skräp från förråd och skåp, ingår inte alltid bortforsling av dessa objekt. Om du behöver hjälp med att kasta större föremål eller mycket skräp, kan du behöva anlita en separat tjänst för avfallshantering.

Organisering och nedpackning

Flyttstädning fokuserar på rengöring, inte organisering eller nedpackning av dina personliga tillhörigheter. Städpersonalen kommer inte att packa ner dina saker eller organisera dina skåp som en del av städprocessen.

Packing process

Specialbehandling av känsliga ytor

Vissa specialmaterial som marmor eller särskilda träytor kan kräva särskild rengöring som inte ingår i en vanlig flyttstädning. Det är viktigt att diskutera med städföretaget om de har kapacitet och rätt utrustning för att hantera dessa ytor utan att skada dem.

Djuprengöring av apparater

Även om ytlig rengöring av apparater som kylskåp och spis ingår, kan djuprengöring av dessa och andra apparater som diskmaskiner och tvättmaskiner behöva extra tid och arbete som inte täcks av standardpaketet.

Sammanfattning

Genom att förstå vad som inte ingår i en flyttstädning kan du bättre förbereda dig för flyttdagen och undvika eventuella missförstånd. Det är alltid en bra idé att kommunicera tydligt med ditt städföretag om dina förväntningar och behov, samt att noggrant läsa igenom det avtal som du undertecknar för att säkerställa att alla aspekter av städningen täcks.